Kodály nyomán, harmadszor

Amikor májusban, Esztergomban bemutattuk Kodály nyomán című műsorunkat, még nem sejtettük milyen pályát fog befutni.

Azt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a kettős jubileum évében Kodály születésnapján, december 16-án, Kodály szülővárosában, Kecskeméten szólal meg idén utoljára e 13 népdal feldolgozása.

Bővebben...

Kodály nyomán, másodszor

Mármint decemberben, és Esztergom közönsége előtt nyilvánosan, és a Szent Erzsébet színpadán.

Összefoglaló távirati stílusban.

Bővebben...

Kodály nyomán, először

Legalábbis decemberben, hiszen az ősbemutató még májusban volt, és azóta többször is játszottuk ezt a tematikus műsorunkat.

Az év utolsó hónapjában viszont háromszor is színpadra lépünk vele, ebből a sorozatból az első Luca napján történt Esztergomban, az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola dísztermének színpadán.

Bővebben...

Őszi muzsika a MOM Kulturális Központban

Őszi muzsika címmel került sor az Erdélyi Helikon íróinak 7. jubileumi ünnepségére november 12-én, a budapesti MOM Kulturális Központban.

A helikonista írók műveiből összeállított műsorban Meister Éva és Óss Enikő színművésznők, illetve Bánki Beni előadóművész mellett zenekarunk is közreműködött.

Bővebben...

Kolonics, unplugged, 150

Régi, kedves barátunk, Kolonics Péter festőművész-tanár munkáiból nyílt kiállítás 2017. október 12-én az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban.

A megnyitón zenekarunk három tagja adott rövid unplugged-jellegű műsort.

Bővebben...

Miskahuszár lábainál

Zenekarunk története során számos különleges helyszínen fellépett már. Az idei szezon legegzotikusabbja azonban még bennünket is meglepett: Pákozd határában, egy szántóföld közepén állt a színpad, mely szeptember 29-én, a pákozdi csata évfordulóján bennünket várt.

Az idei év különleges alkalommal is szolgált: felavatásra került Miskahuszár szobra.

Bővebben...

Ízek, korok, hangulatok Esztergomban

Idén először kaptunk meghívást az Esztergomban már több éve hagyományosan megrendezett Ízek, Korok, Hangulatok fesztiválra.

Fellépésünkre a Mindszenty téren felállított színpadon szeptember 10-én, vasárnap délután három órakor került sor.

Bővebben...