Címlap

Újabb jótékonysági koncert

Esztergom városában tavaly ősz óta nincsenek rendben a dolgok.

Esztergom városa tavaly ősz óta szeszélyes emberek játékául szolgál. Van egy asszony, aki nem óhajt ebben a játékban részt venni. A Sic Transit Gloria Mundi rockzenekar pedig nem akar politizálni.

De ha arról van szó, hogy a városért kell tenni valamit, akkor félretesszük apolitikus énünket, és megyünk - mert ha baj van, akkor nincs jobb oldal, nincs bal oldal, nincsenek szekértáborok és nincs jelszó, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Ha baj van, akkor egyet tehet az ember: megy, és segít, ha hívják. Minket pedig hívtak.

Az Esztergomban elfogadott válságköltségvetés miatt több intézménynek nincs elég pénze a működésre. Ezen áldatlan állapotot megelégelve döntött úgy a Haladó Esztergomért Egyesület, hogy június 3-án este hat órakor adománygyűjtő sétahajó indul az esztergomi hajóállomásról, hogy pénzt gyűjtsön a kertvárosi óvoda, a pilisszentléleki tájház és a szentgyörgymezői olvasókör javára. A kezdeményezésről részletesebben itt lehet olvasni.

Az est folyamán a műsor egy részéről zenekarunk népdal feldolgozásokból (és ezúttal pár saját szerzeményből) álló programjával fog gondoskodni. Aki teheti, jöjjön el, különleges este lesz!