Címlap

"...méltán népszerű..."

Általában nem kenyerünk a dicsekvés, de most hadd tegyünk kivételt...

2011. június 3-án este adománygyűjtő hajó indult Esztergom kikötőjéből Visegrádra, fedélzetén 150 jótékony polgárral, Tétényi Évával, városunk polgármesterével és egy féltucat művészlélekkel - Daróczi Gabriellával és a Sic Transit tagjaival.

 

A kellemes péntek esti sétahajózást a Haladó Esztergom Egyesület szervezte. A program célja a szórakozáson kívül adományok gyűjtése volt két esztergomi művelődési intézmény támogatására, illetve egy játszótér rendbehozatalára.

A Mátyás király nevét viselő hajó nem sokkal hat óra után futott ki a nyílt vízre. Először Tétényi Éva tartott rövid beszámolót a dolgok jelenlegi állásáról, majd Daróczi Gabriella lépett színpadra. Repertoárján operett dalok és opera áriák szerepeltek. Műsora végén megérdemelten kapott nagy tapsot, csodálatos hangját a Duna hullámain hallgatni felemelő élmény volt.

Visegrádon partra szálltak a jótékonykodók, majd ahogy a szeretgom.hu-n lehet olvasni "...Abonyi Géza visegrádi polgármester várta a jótékonysági céllal 'behajózó' esztergomiakat, majd egy rövid sétát követően a visegrádi palotában vendégelték meg a hajó utasait. A visszaúton a méltán népszerű Sic Transit szórakoztatta a vendégeket...", illetve műsorunkat követően került sor a hajóút során összegyűjtött adományok összegzésére is. Szép summát rejtett a gyűjtőláda, a közel 170 ezer forintból fog jutni mindegyik cél megvalósítására.

Az eseményekről bővebben itt lehet olvasni, az út során készült fényképeket ide kattintva lehet megtekinteni.

Néhány szó zenekarunk műsoráról: ezt az estét is alapvetően a népdalfeldolgozásokra alapoztuk, de ezek mellett eljátszottunk néhány saját számot is. Attila polihisztori igényességű összekötő szövegeivel egymásba fűzve hangzott fel –minden politikai felhang nélkül, természetesen– a Sáskajárás, a Hazafelé és a műsor vége felé az 1968 is.

Aminek nagyon örültünk, hogy a közönség a hangerő ellenére is vevő volt műsorunkra, a lábak minden korosztályban ritmusra jártak, a népdalokat pedig sokan velünk együtt énekelték. Mi is nagyon jól éreztük magunkat, hiszen nagyon jól szólt a zenekar, Robi a csillagokat is (na jó, csak az esőt) leénekelte az égről, Laci is elemében volt a szólók alatt, a zenekar többi tagja pedig hozta szokásos magas formáját. Az este tehát szép emlék marad számunkra is, a méltató szavakat pedig innen is hálásan köszönjük mindenkinek!