Címlap

Turnézáró Párkányban

Régi adósságot törlesztünk ezzel a beszámolóval, hiszen nyári turnénk már közel két hónapja véget ért: július 10-én, vasárnap délután Párkány főterén zártuk a koncertsorozatot.

Négy hét alatt ez volt a hetedik bulink, ilyen intenzív időszak még nem is volt a zenekar életében.

 

Előttünk népzenészek és népi táncosok szórakoztatták a szép számban megjelent közönséget. Sikerük láttán egyrészt örültünk, másrészt elbizonytalanodtunk. Örültünk, mert láttuk, hogy a jelenlévők szeretik a népzenét - és elbizonytalanodtunk, hogy vajon a mi modern feldolgozásunkban is tetszeni fog-e nekik.

Aggodalmunk alaptalannak bizonyult: már az első dal után nagy tapsot kaptunk. S ahogy sorjáztak a népdalok, úgy lett egyre hangosabb az elismerés. Egy valaki volt csak, akinek nem nyerte el a tetszését, hogy magyar ének száll az egykori magyar föld felett: ő szlovákul fejezte ki nemtetszését, hogy nem értette, mit énekelünk. Ellenben mi megértettük őt, sajnos szlovákul válaszolni nem tudtunk, de a közönség nagyobb részének örömét nem is akartuk elvenni azzal, hogy szlovákul szólaljunk meg. Mi ugyanis tisztában vagyunk korlátainkkal, és azzal, hogy ezer sokkalta több, mint a majdnem húsz.

A népdalok mellett persze saját számokat is játszottunk, ezek közül a legjobban talán a Hazafelé tetszett a megjelenteknek. Mi is élveztük ezt a számot, Laci új Marshall erősítője elég knopfleresen szólt.

A hangosítás ezúttal is kitűnő volt (feledtetve a pár napos emlékeket), így aztán igazán jókedvűen, felszabadultan játszottunk, hiszen tudtuk, ezután a buli után hosszabb hiátus következik a fellépések sorában.

A zenekar tagjai tehát szabadságra mentek, és megnyugodva konstatálták, hogy van értelme annak, amit csinálnak, hisz a turné minden egyes állomásán szereztek néhány újabb Sic Transit rajongót. Reméljük, jövőre újra találkozhatunk velük Várpalotától Párkányig!