Címlap

Jótékonyság Kesztölcön

Szép csendben elkezdődött a 2012-es fellépések sorozata. Jó szokásunkhoz híven ezúttal is jótékonysági koncerttel kezdtük az évet.

Január 21-én, szombaton este fél héttől Kesztölcön lépett idén először színpadra zenekarunk.

 

A falu frissen felújított, csodaszép művelődési házába szerveztek jótékonysági estet a helyi civil erők. Megtiszteltetésnek éreztük, hogy bennünket is meghívtak, s egy másik esztergomi együttessel, a Váralja néptánc csoporttal együtt emelhettük az est fényét népdalos műsorunk rövidített változatával.

Ezúttal ugyanis csak fél óránk volt a színpadon, hiszen a civil kezdeményezést még sok másik művészeti csoport is igyekezett támogatni jelenlétével: a néptáncosokon kívül volt hastánc, kórusmű is felcsendült, és több helyi zenekar is igyekezett saját rajongói meghívásával minél több bevételhez segíteni a nemes kezdeményezést.

Sajnos, az előzetes megbeszélés ellenére nem mindenki vállalta, hogy fellépti díjáról lemondva segít, így aztán az ígért profi hangosítás elmaradt. Számunkra ez azért fájt különösen, mert nem számítva erre, nem vittük a teljes saját felszerelésünket, így –amolyan abból főzünk, ami van módon– meglehetősen érdekes, un-ortodox (ha még nem sajátítódott ki eme szó jelentése teljesen...) hangosítási koncepciót voltunk kénytelenek megvalósítani: a hangszerek az alapokról szóltak, a közönség felé fordított hangfalakra csak az ének és a dob került. Ez aztán elég érdekes hangképet eredményezett, de úgy vettük észre, hogy mégsem zavarta a megjelent, jó kétszáz fős nézősereget. Lehet, hogy nem kellene ennyit aggódnunk a hangosítás miatt?

A műsort ezúttal az Ej-haj, gyöngyvirággal kezdtük, majd a lassabb számokkal folytattuk. Úgy éreztük, hogy az este szelleméhez nem illeszkedne az Erdő, erdő... vadsága vagy a Zöld erdőben, sík mezőben döngölése. Így aztán volt Megrakják a tüzet, és volt Ősi székely himnusz is. A legnagyobb sikert azonban talán a Tavaszi szél vizet áraszt feldolgozás aratta, melyet a közönség soraiban is nagyon sokan énekeltek velünk. Idei első koncertünket az Elmegyek, elmegyek zárta.

Minden nehézség ellenére azt kell mondjuk, hogy jól sikerült a buli, hiszen nem csak meghívóink voltak elégedettek velünk, hanem a közönség is. Ráadásként még további meghívást is kaptunk Budapestre, a II. kerületbe - ennek részleteit időben közzé fogjuk tenni itt a honlapon.

A 2012 első Sic Transit Gloria Mundi koncertjén készült fotókat meg lehet tekinteni a Képek menüpont alatt.