Címlap

Miénk volt a park

Ha csak pár röpke órára is, de miénk volt az Erzsébet park Esztergomban. A miénk, és azé a jó néhány tucat lelkes barátunké, akik a kánikulai meleg ellenére is a Miénk itt a park rendezvénysorozat Nyárindító hétvégéjére szavaztak a kellemes, otthoni hűsölés ellenében. Hisszük, hogy nem bánták meg a dolgot.

Pedig összességében azért jóval több látogatót érdemelne egy ilyen színvonalas rendezvény. Reméljük, csak a hirtelen jött forróság tartotta otthon az esztergomiak nagyobb részét, s a rendezvénysorozat további állomásaira már ők is el fognak látogatni. Mert ennek az egésznek igazából csak akkor van értelme, ha mi, esztergomiak az ismert körülmények ellenére is igyekszünk jól érezni magunkat. És ehhez csak lelkesedni kell, és elfogadni egy ilyen rendezvényt olyannak, amilyen. Nem kellene fanyalogni, hogy mindig ugyanazok a zenekarok játszanak, nem kellene kritizálni a programokat, hanem meg kellene becsülni, hogy ilyenünk is van. Mert annyi pénzből, amennyiből a lelkes civilek ezeket a hétvégéket összehozzák, jobb (?) helyeken csak a MegaFaktor n-edik szériája utolsó utáni kiesőjének playback-hakniját lehetne csak megvalósítani - bár, ha valakinek arra van igénye...

Szóval a szervezők szíves meghívásának eleget téve a Sic Transit Gloria Mundi június 17-én, vasárnap délután öt órakor kezdte meg műsorát. Egészen pontosan nem is mi, hanem kedves barátaink, a hónap elején Lengyelországot is megjárt Tátika énekegyüttes lépett először népdalokból font csokrával a világot jelentő deszkákra. Utánuk vettünk lendületet mi, s a Nem úgy van most, mint volt régennel alapoztuk meg a buli hangulatát.

 

A műsorban a népdalok feldolgozásai mellett ezúttal saját dalok is szerepeltek, hiszen a színpad (és a park) egészen fél hétig volt a miénk. Így azt találtuk ki, hogy minden egyes népdal-blokk végén eljátszunk egy-egy odaillő Sic Transit dalt. A délutáni koncert folyamán felcsendült hát a Sáskajárás, a Blues, a Hazafelé és a Sámántánc is. Az 1968 ezúttal időhiány miatt végül kimaradt a programból, de fontosabbnak éreztük, hogy a Tátika a koncert közepén ismét megmutathassa magát a közönségnek. A pontos befejezést viszont magunk miatt tartottuk, hiszen így egyeztünk meg az utánunk következő Szegő Quartett-tel. Csabiék talán így még jobban is jártak, hiszen cool dzsesszmuzsikájuk jobban passzolt az estére hűvösödni kezdő időjáráshoz.

A koncert során egy esztergomi ősbemutatóra is sort kerítettünk. Ezen a fellépésen hangzott el szülővárosunkban először közönség előtt a Vidróczki híres nyája című legújabb népdal feldolgozásunk, melyet terveink szerint júliusban igyekszünk közzétenni a honlapon is.

Erről a koncertről egyébként Gindl Henrik barátunknak köszönhetően videofelvétel is készült. Reményeink szerint ezt az anyagot is hamarosan viszontláthatjuk majd a Videók rovatban, szóval érdemes lesz időről időre visszanézni hozzánk...! Aki addig sem tudna meglenni nélkülünk, annak ajánljuk Engelbrecht Károly barátunk rólunk készült fotóit (melyeket szintén köszönünk szépen!) itt.

Az egész hétvége, így a Sic Transit Gloria Mundi koncertjének kiváló hangosítását a DJ Team végezte, innen is köszönjük a nagyszerű munkát Rátkai Tamásnak és Valovics Péternek!

A Miénk itt a park lelkes rendezőgárdájának pedig köszönjük, hogy az idén is gondoltak ránk. A Hídünnepes meghívást beírtuk a naptárunkba, örömmel fogunk visszatérni, és újra elfoglalni a parkot!