Címlap

Amerikától Ausztráliáig a Duna hullámain

Amilyen nagy szenzáció lehetett a Beatles együttesnek, hogy 1967 forró hippi-nyarán az All You Need Is Love című számukkal kezdetét vette a műholdas koncert közvetítések egész Földünket behálózó és összefogó sorozata, olyan nagy élmény volt nekünk, hogy 2012. szeptember 13-án a Duna TV jóvoltából a Sic Transit Gloria Mundi is globális nézettséget érhetett el.

A Kívánságkosár című műsorban történt fellépésünket ugyanis a Kárpát-medence magyarságán kívül élőben követhette a korán kelő amerikai, és a későn fekvő ausztráliai magyar kolónia is.

 

Természetesen ezt a meghívást is karitatív menedzserünk áldásos tevékenységének köszönhetjük, illetve annak, hogy Vidróczki-feldolgozásunk igencsak megtetszett a Duna TV szerkesztőinek. Az események szerencsés egybeesésének következményeként pedig a zenekar minden tagja szabadságot vett ki, hogy eleget tehessünk a különleges meghívásnak.

Tettük persze mindezt örömmel, hiszen nem nagyon esik meg a magunkfajta zenészember életében, hogy a távolba szakadt rokonok is élőben láthassák őt a televízióban - igen, a globalizációnak vannak azért előnyei is.

Negyed tizenegykor érkeztünk a stúdióba, ahol éppen indult az élet. Mi is összeszereltük a dobot, letörölgettük a gitárokat, Robit sminkelték, Attila a Facebook-on posztolta élőben a történéseket, illetve a Maya által készített képeket. Miután minden összeállt, az adás biztonságának kedvéért élő fellépésünket rögzítették, s az öt felvett számból négy hamarosan adásba is került. Az Ősi székely himnuszt pedig eltették a Duna TV archívumába, hogy majd valamelyik ünnepi műsorban hangozzon el a televízióban először. Reméljük, kapunk majd előzetes információt róla, hogy megnézhessük magunkat.

A Kívánságkosár a szokásos időben kezdődött, a főcím után mindjárt a Madárka, madárka csendült fel.

 

A műsor beharangozója után játszottuk el a Megrakják a tüzet kezdetű népdalt.

Ezután következett az interjú Attilával, Lacival és Mayával.

A beszélgetés után Vidróczki Márton szellemét idéztük.

{youtube}37uf1nAz0lE{/youtube}

A Kívánságkosár zárószámát pedig az Elmegyek, elmegyekként bekonferált Nem úgy van most, mint volt régen adta.

{youtube}2sK8GqYMZ-A{/youtube}

Az élő adás varázsát (Juhász Előd óta tudjuk, hogy létezik ilyen) számunkra egyébként az jelentette, hogy mire a műsor véget ért, magunk is hazaértünk, hogy a tévéből kilépve kicsit fáradtan, de nagyon büszkén fogadhassuk családtagjaink gratulációját. Kellenek az ilyen élmények... :-)