Beosztás:
Technikai egyeztetés - Rider az Egyéb információk alatt!
Cím:
1
Mobiltelefon:
+36705288882
E-mail küldése
(elhagyható)
Egyéb információk:

Kedves Technikus Kolléga!

 

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy könnyebb legyen a kapcsolatfelvétel a koncertjeink előtt szükséges technikai egyeztetés kapcsán.

Zenekarunk kizárólag élőben játszik, ennek ellenére a hangosítással kapcsolatos elvárásainkkal igyekszünk nem túl nagy terhet jelenteni a szervezőknek. Amire a minőségi megszólaláshoz minden esetben szükségünk van, azok az alábbiak:

- négy énekmikrofon (egy fő ének /ehhez tudunk rádiós mikrofont hozni/, három vokál a gitárosoknál)

- három DI-box + 6.3-as mono jack-jack kábelek a gitáreffektek vonalból történő hangosításához (amennyiben nem alapokról játszunk)

- minimum öt mikrofon az akusztikus dob megfelelő kihangosításához (amennyiben nem elektromos dobbal játszunk)

- öt monitorút (de minimálisan kettő szükséges a két soros színpadkép /hátul: dob+basszus, elöl: ének+gitárok/ miatt)

- CD lejátszó vagy USB bemenettel rendelkező mp3 lejátszó a koncert elején felhangzó intro zene megszólaltatásához (CD-n és pendrive-on visszük a zenét)

S ugyan nem hangtechnika, de a fellépés hangulatának fokozására kihasználjuk, ha rendelkezésre áll:

- projektor + vetítővászon a dob mögött/fölött (háttérvetítéshez)

A szervezők kéréseihez, a rendezvény és a színpad nagyságához, az egymást követő fellépők közötti átszerelési időhöz, illetve a rendelkezésre álló hangosításhoz igazodva döntünk arról, hogy gitáralapokat vigyünk-e vagy sem, illetve hogy akusztikus vagy elektromos dobbal játszunk-e.

Hajlott korunkra –és a technikus kollégák idegrendszerének kímélésére– való tekintettel mi azt preferáljuk, ha a gitárok vonalból szólnak, a dob pedig elektromos. De ha a lehetőségek engedik, és a látvány is megkívánja, akkor hozzuk a gitárkombókat és az akusztikus dobot is, illetve –a minden szervezői igény kielégítésének jegyében– ezek bármely kombinációja előfordulhat. Ennek megfelelően az alábbi négy rider közül azt ajánljuk a figyelmedbe, mely az általad hangosított rendezvényen a szervezők által megjelölésre került – ha véletlenül egyik sem, akkor egyeztessünk róla a fenti telefonszámon!

Gitárok vonalból, elektromos dob

Gitárok vonalból, akusztikus dob

Gitárok alapról, elektromos dob

Gitárok alapról, akusztikus dob

Minden rider második oldalán szerepel egy monitor beállítási segédlet annak érdekében, hogy a beállást felgyorsítsuk. Mi azt szeretjük, ha minden monitorból mindenki hallja magát már az első hangtól kezdve, ráadásul mivel legtöbbször elektromos dobbal, gitáralapok nélkül játszunk, így csak és kizárólag a monitorokból halljuk magunkat, vagyis máshogy nem is boldogulnánk. Ezért arra szeretnénk kérni, hogy a monitor keverés arányait a rajznak megfelelően készítsd elő! Vonalból történő játék esetén –mivel programozható eszközeinkből mindig ugyanakkora jellel jövünk ki– elég jó megközelítést ad a segédlet, de alapokról történő, akusztikus dobbal megtámogatott koncert esetén is megbízható támpontot jelenthet. Ha csak két monitor út van, akkor a dob-basszus hátsó sornak a "Basszus", a két gitár-ének első sornak a "Gitár 1" feliratú sor lehet a kiindulási alap. Köszönjük előre is!

Amennyiben további kérdéseid lennének, örömmel állunk rendelkezésedre a fenti telefonszámon.

 

Köszönettel,

Sic Transit Folk Műhely