Ati

Név

Tóta Attila

Hangszer

"tánc"

Születésnap

július 18.

Születési hely

Esztergom

Családi állapot

vőlegény

 

 

Magamról

Mindig sok minden érdekelt: zene, sport, természet, fotózás. A magyar népi kultúra viszonylag későn, 28 évesen ragadott magával, addig autentikus formájában nem is igen hallgattam népzenét, nemhogy tánclépéseket próbáltam volna ki... Szerencsére ez akkor véglegesen megváltozott, beszippantott ez a csodás világ és most már az életem része (legnagyobb hálával pedig azért tartozom, mert a néptánc révén ismertem Páromat, Tonkát :) )

A néptánc mellett, családkutatással, jó sétákkal, jó filmekkel és jó zenékkel töltöm szívesen az időt (természetesen párommal közösen). 
A zenéről

Gyermekkoromban hat évig klarinétoztam. Azután, hogy lezártam zenetanulmányaim eme korszakát, autodidakta módon gitározni kezdtem. A mai napig szívesen pengetek.

A zenéről egyébként oldalakat tudnék írni, gyerekkorom óta nagyon fontos része az életemnek. Főleg rockzenén nőttem fel, de mindig igyekeztem nyitott lenni sokféle stílus felé, vagy inkább úgy mondanám, hogy egy idő után már stílusokon átívelően kerestem az engem megfogó ZENÉT. Néhány meghatározó állomás zenei keresgéléseimben:

MIKE OLDFIELD – Tubular Bells (1973), Ommadawn (1975)
DEAD CAN DANCE – A Passage in Time (1991)
LED ZEPPELIN – PAGE/PLANT – The Song Remains The Same (1976), No Quarter (1994)
PINK FLOYD – Live at Pompeii (1971)
U2 – The Joshua Tree (1987)
JETHRO TULL – Songs from the Wood (1978)
POPOL VUH – Agape Agape (1983)
MANUEL GÖTTSCHING, TANGERINE DREAM, MICHAEL STEARNS egyes dolgai
MUZSIKÁS – Nem arról hajnallik amerről hajnallott (1986)
SEBŐ EGYÜTTES - 1975
EGYSZÓLAM EGYÜTTES – Zöld erdőben táncolnak (2004)
A zenekarról Nagyon szeretem a zenéjüket és büszke vagyok rá, hogy táncos tagja lehetek a csapatnak! Népi kultúránk kapcsán egyformán fontosnak tartom annak megőrzését, de ugyanakkor a mában való megélését is. Fontos, hogy ezeket a kincseket ne csak múzeumi „tárgyként” csodáljuk, hanem – ahogy a zenekar is teszi – a mai kor hangszerein, a mai kor körülményei közt használjuk őket, építsük be mai világunkba, mert igazán így maradnak élők.