Tonka

Név

Fülöp Antónia

Hangszer

"tánc", ének

Születésnap

július 15.

Születési hely

Esztergom

Családi állapot

menyasszony

 

 

Magamról

Minden azzal a piros kopogós cipővel kezdődött, amit 3 éves koromban kaptam…abban nem lehetett nem táncolni.

Aztán a pörgős szoknya csak úgy repített… még a kabátom is pörgős volt.

És nem lehet úgy táncolni, hogy valaki ne énekeljen mellé…

Így aztán táncoltam otthon, a Szentgyörgymezői Olvasókörben, az iskolában. Most is az Olvasókör Váralja Néptáncegyüttesének tagja vagyok.

A zenéről: Gyermekkorom óta zenélek. Mindenféle hangszert kipróbáltam, furulyát, zongorát, citerát, hegedűt, oboát és az esztergomi Zeneiskola népzene tanszakán népi éneket is tanultam.

Esztergomban érettségiztem az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskolában 2014-ben. Mindig is tudtam, hogy tanító néni szeretnék lenni, erre készültem. Így most a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanító szakán tanulok. A tánc csodálatos élményét pedig át szeretném majd adni a gyerekeknek is.

Kicsi lányként nem gondoltam, hogy majd a vőlegényem is úgy fog betáncolni az életembe…pedig így történt. Attila nem csak a színpadon a párom, hanem a színfalak mögött is.

A zenekarról 2012-ben léptem fel először a zenekar műsorában, de akkor még nem, mint táncos, hanem 3 barátnőmmel együtt énekeltünk népdalokat. 2015 nyarán, Siófokon táncoltunk először Attilával a zenekar koncertjén, nem is sejtve, hogy egyszer állandó fellépők leszünk. A következő nyár 13 koncertje talán egy kis rutint is adott már nekünk… Nagyon örülök, hogy ennek a remek csapatnak tagja lehetek és imádom a zenéjüket, minden koncertjük egy nagy buli!