Zsámbéki évadnyitó

Május 14-én, két nappal a Kodály nyomán ősbemutatója után évadnyitó szabadtéri koncertet adtunk a zsámbéki Romtemplomnál.

A napfényes délutáni fellépésen vendégünk volt a helyi Csicsergők Néptánccsoport.

A pénteki fáradtságot némiképp kipihenve ültünk autókba a vasárnapi ebédet követően, hogy a szélrózsa több irányából érkező zenekart a Romtemplom árnyékában felállított színpadon egyesítsük. A helyszínen már várt ránk régi barátunk, a kiváló hangosítást biztosító Lauró Árpád, akit munkájában ezúttal másik régi cimboránk, Újvári Zsolt segített. Nekik köszönhetően elég gyorsan sikerült megcsinálnunk a beállást, majd a fellépő ruhába öltözést követően együtt élvezhettük a Csicsergők színvonalas műsorát.

Miután ők elhagyták az árnyéktalan színpadot, megszólalt a fellépéseink elejét fémjelző muzsika, majd háttal a Napnak a húrok közé csaptunk. A bő félszáz főt számláló közönség nagyon lelkes volt, amit számunkra nem csak az bizonyított, hogy a dalok többségét velünk énekelték, de az is, hogy mindezt a lemenő Nap sugaraival szembe nézve tették. A Kodály nyomán repertoárját –a kórus hiányát enyhítendő– kedvenc népdalfeldolgozásainkkal egészítettük ki, Tonka és Attila természetesen most is velünk táncoltak.

Akárcsak két nappal korábban, ez a másfél óra is gyorsan elrepült, a közönség lelkes tapsa utáni csendet pedig azzal törtük meg, hogy az összepakolást követően néhány újabb zenekari fényképet készítettünk az évszázados romok ormán, majd a szabadtéri évadot megnyitottnak nyilvánítottuk.