Visegrádi Palotajátékok 2017

Július 7-én a Visegrádi Palotajátékokon adott koncertet a Sic Transit Folk Műhely.

Kedves helyszín ez a számunkra, hiszen már sokadszor léptünk fel a nagy múltra visszatekintő fesztivál parkszínpadán.

A vásári forgatagtól némiképp távolabb eső helyszínen azért mindig akad néhány tucat lelkes koncertlátogató, aki az első hangoktól az utolsókig kitart mellettünk, de talán érdemes lenne megfontolniuk a szervezőknek, hogy jövőre más helyszínen állítsák fel Thália templomát, hogy minél többen láthassák és hallhassák az itt testet öltő produkciókat.

Zenekarunk idén a Kodály nyomán címet viselő műsorral készült a Palotajátékokra, melynek ősbemutatóját Esztergomban tartottuk május 12-én. Sajnos, a teljes programot nem sikerült megszólaltatnunk és eltáncolnunk a rendelkezésünkre álló fellépési időben, de azért a dalok nagyobb része felcsendült a szervezők által biztosított nagyszerű hangosításon, melyet innen is köszönünk!

Idén az időjárás is kegyes volt hozzánk, mert sem eső, sem vihar nem tépázott meg bennünket – de azért a hőséggel egy kicsit meggyűlt a bajunk. Mindenesetre még mindig sokkal jobb egy maréknyi, de lelkes közönség előtt izzadni, mint magányosan ázni az esőmosta színpadon.

Egy dolog azonban feltűnt, és ennek kifejezetten örülünk: koncertjeinken szárba szökkenni látszik egy kemény mag, akik –bármerre játszunk is a környéken– igyekeznek mindig velünk tartani, és azt a –remélhetőleg nem csalóka– érzést kelteni bennünk, hogy tényleg miattunk jönnek el ezekre a rendezvényekre. Bennünket ez mindig jó érzéssel tölt el, mert értelmet ad annak, amit csinálunk. Ha az ismerős arcok legközelebb is feltűnnek, akkor az előbb leírtak biztosan nem ábrándok.

Meglátjuk jövőre, Visegrádon!