Kolonics, unplugged, 150

Régi, kedves barátunk, Kolonics Péter festőművész-tanár munkáiból nyílt kiállítás 2017. október 12-én az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban.

A megnyitón zenekarunk három tagja adott rövid unplugged-jellegű műsort.

Kálmán akusztikus gitáron, de erősítőbe dugva játszott, Laci elektromos gitáron, így igazán unplugged csak Robi éneke volt, akinek zengő hangja könnyedén töltötte be a közösségi ház nagytermét. A műsort Tóth Tamás igazgató úr felkonferálása után a Madárka, madárkával kezdtük, ez után került sor a kiállítás megnyitására, a beszédet Szabó-Berghauer Zoltán, a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtár igazgatója mondta. Kedves szavai után még három dalt játszottunk –Indulj el egy úton, Molnár Anna balladája, Elindultam szép hazámból– a közönség lelkes tetszésnyilvánítása pedig ezúttal azért volt különleges számunkra, mert a sok vendég között ott volt dobosunk, Karesz is.

Így aztán a Sic Transit... néven elkövetett 150. fellépés alkalmából –basszusgitárosunk, Attila igazoltan volt távol– legalább a csapat 80 százaléka egy helyen tartózkodott, 40 százaléka zenélt és 20 százaléka énekelt.

Ennek ellenére a közönség visszajelzéseiből úgy tűnt, hogy sikerült száz százalékos teljesítményt nyújtani, így aztán a kitűzött célt –a megnyitó zenei anyaga nőjön fel a kiállítás anyagához– talán ezúttal is sikerült teljesítenünk.

Aki teheti, látogasson el a Féja Géza Közösségi Házba Kolonics Péter kiállítására, mert nagy élménnyel lesz gazdagabb!