2018 első koncertje

Az idei év első koncertjére 2018. március 10-én került sor, a Székely Szabadság Napja alkalmából rendezett megemlékezésen.

A budapesti Hősök terén az esemény résztvevőin kívül számos külföldi turista láthatta, ahogy negyed év elteltével ismét színpadra léptünk.

Az első igazi tavaszi napon verőfényes napsütés volt, mikor a megbeszélt időre a téren felállított színpadhoz érkeztünk. A hangosító kollégák (akiknek kiváló munkáját innen is köszönjük!) szépen előkészítették a színpadot, így nekünk csak a hangszereket kellett elővenni, és már kezdődhetett is a beállás. Miután azzal gyorsan végeztünk, még jutott pár percünk arra is, hogy a három hónapnyi kihagyás után kicsit lelkileg is ráhangolódjunk az év első koncertjére.

A körülményekre való tekintettel ezúttal intró nélkül csaptunk a húrok közé, természetesen a Nem úgy van most, mint volt régennel kezdve az évadot. A műsorban ezután csupa erdélyi kötődésű dal hangzott fel, hiszen a magunk részéről ezzel terveztük kifejezni támogatásunkat a székely autonómiával kapcsolatban. Táncosaink, Tonka és Attila ezúttal is velünk tartottak, és a szűk színpad alkotta keretek között is sikerrel mutatták be koreográfiáikat.

A közönség kifejezetten a rendezvényre érkező részének egy-két feldolgozással –úgy láttuk– sikerült némi meglepetést okoznunk, de nem egyen közülük mind a kilenc dalt velünk énekelték. A turisták megállás nélkül videóztak, s a nyelvek kavalkádjából úgy tűnt, hogy hírünk ezúttal Amerikától Ázsiáig több földrészre is eljut majd. :-)

A háromnegyed órás koncertet a Székely Szabadság Napján természetesen az Ősi székely himnusszal zártuk, majd a jól eső tapsot és a zavartalan napsütést élvezve hagytuk el a színpadot.

Soha rosszabb évkezdést!