Crossover Dorogon

2019 első koncertjét Dorogon adtuk, a Magyar kultúra napja alkalmából.

A József Attila Művelődési Házban megrendezésre került eseményen hat dalt játszottunk.

A Magyar kultúra napját 30 évvel ezelőtt ünnepelhettük először. Dorogon minden évben ez alkalomból kerül átadásra a város művészeti életében kifejtett tevékenység elismerésére alapított Rauscher György-díj. A kitüntetést idén Nagy Henriette Év Háza-díjas esztergomi okleveles építészmérnök vehette át. A díjazottnak innen is gratulálunk, és megtiszteltetésnek érezzük, hogy közreműködhettünk a jeles alkalmon rövid műsorunkkal!

A díjátadó után három dalt játszottunk, melyeket Tittmann János polgármester Haranghy Jenő grafikus életművét és életútját felidéző vetített képes előadásához igazodva állítottuk össze. A fellépés első felében így a Nem úgy van most, mint volt régen, az Elindultam szép hazámból és az Ősi székely himnusz csendült fel, a második dalban a zenei produkciót táncosaink, Tonka és Attila fellépése színesítette. A polgármesteri előadást követően az estet a Hidegen fújnak a szelek, a Hulljatok, levelek! és az Esti dal zárta – ugyancsak néptánccal kiegészítve.

Az eseményről a kemma.hu is beszámolt, műsorunkat szívhez szóló, színvonalas crossover produkcióként értékelve. Az elismerés nem csak olvasva esett jól, de örültünk annak is, hogy az est főszereplői valamennyien tetszésüket fejezték ki műsorunkkal kapcsolatosan.

Soha rosszabb évindítást!