Májusi összefoglaló az áprilisi koncertekről

Van az úgy, hogy a koncertek mellett az azokról készülő összefoglalók megírására a zenekar tagjainak –egyéb bokros teendőik mellett– már nem jut idejük.

Így történt ez most is, ám ha kis késéssel is, de megpróbáljuk összefoglalni az áprilisi eseményeket.

Még az év elején kaptunk meghívást a szervezőktől a Gyulai Pálinkafesztiválra, melyet idén már huszadik alkalommal rendeztek április második hétvégéjén a vár tövében.

A hónap elején egy-két rádiós reklám szpotot készítettünk Robi, Tonka és Attila hangjával, melyeket a helyi rádió folyamatosan sugárzott. Talán ennek is köszönhetően a nem túl kedvező időjárás –fújt a szél és egy-két esőcsepp is előkerült– ellenére is viszonylag sokan voltak kiváncsiak ránk. Ők azonban jellemzően a fedett helyeket igyekeztek elfoglalni (készülve az esetleges esőre), így a színpad előtt nagy üresség tátongott. A közel négy órás odaút után azonban ez sem tudta kedvünk szegni, és a tőlünk megszokott lendülettel kezdtünk bele a koncertprogramba.

Tevékenységünk nem maradt hatás nélkül, mert néhányan közelebb jöttek a színpadhoz, és a helyben maradóknak is ritmusra járt a lábuk. Az előttünk állókra pillantva pedig azt is láthattuk, hogy velünk éneklik a dalokat.

A műsorba két új dal is került, melyek felvételeit szintén áprilisban fejeztük be, így hamarosan honlapunkon is elérhetővé válnak, érdemes lesz figyelni a Dalok szekciót! E két dal egyike az idei Ady-évfordulóra készített Fölszállott a páva kezdetű népdal feldolgozása volt, a népdal szövegét a költő azonos című versére cseréltük. A másik pedig az A csitári hegyek alatt... kezdetű, mindenki által ismert népdal általunk újra gondolt, meglepő hangszerelésű változata. A gyulai közönségnél mindkettő sikert aratott.

A műsor végi suta meghajlást és megérdemelt tapsot követően gyorsan összepakoltunk, hogy átadhassuk a színpadot kedves ismerőseinknek, az utánunk fellépő Ismerős Arcok zenekarnak. Pár szót váltva velük a VIP-sátorban elköltöttük vacsoránkat (innen is köszönjük a szervezőknek!), majd elvegyültünk egy kicsit a pálinkafesztivál forgatagában. Kóstolni nem kóstoltunk ugyan semmit, mert szolidaritást vállaltunk Robival, aki nemcsak odafelé vezette a zenekari mikrobuszt, de hazafelé is ő repített bennünket a déli szelek szárnyán.

A hónap második koncertjére április 18-án került sor Esztergomban. A Sportalsó színpadán barátaink, az Örökség zenekar előtt kellett volna bemelegítenünk a közönséget. Sajnos, talán a nagycsütörtöki időpontnak is köszönhetően, nem voltak túl sokan. Így aztán picit úgy éreztük magunkat, mintha nyilvános próbát tartanánk, a dalok helyett ezúttal a színpadi jelenlétet gyakorolva. A gyors (és hangos) beállást követően (innen üzenjük Zsoltikának, hogy még most is cseng a fülünk ;-) ) ugyanazt a műsort játszottuk, mint pár nappal azelőtt Gyulán. A taps a koncert végén hasonlóan nagy volt, mint ott – persze itt lelkes barátaink köszönték meg a zenés estet, így aztán könnyű dolgunk volt.

Sajnos, előre nem várt események miatt az Örökség koncertjét már nem sikerült meghallgatnunk, de ehelyt is köszönjük nekik a meghívást, és reméljük, hogy játszunk még együtt sokkal nagyobb közönség előtt is!