Kis segítség a felkonfhoz

Kedves Szervező!

 

Az alábbi néhány sort gondolatébresztőnek szánjuk, hogy zenekarunk felkonferálásához segítséget nyújtsunk. Az alábbi szöveget nyomtatható formában ide kattintva tudja letölteni.

 

Üdvözlettel,

Sic Transit Folk Műhely

 

 

Kedves Közönségünk!

 

Ma egy olyan zenekar lép színpadra, akiket határokon innen és túl adott bő másfél száz koncertjük ellenére –igazi média támogatás hiányában (bár viszonylag rendszeresen láthatók például a Duna TV műsoraiban)– még nem ismernek túl sokan, dalaikat mégis mindenki kívülről tudja.

A 2005-ben alakult és 2010 óta változatlan felállásban játszó Sic Transit Folk Műhely zenekar hitvallása, hogy a magyar nép évszázados dalait változatlan szöveg- és dallamvilággal, de mégis kicsit másként szólaltassa meg.

Ugyanis ahogy mi a magyar népzenét ismerjük, az annak köszönhető, hogy amikor Kodály és társai az első hangrögzítő eszköz, a fonográf segítségével felvehették és összegyűjthették a népdalokat, abban az időben a vonós hangszerek voltak a népzenészek mindennapi instrumentumai. Ha Edison pár évtizeddel vagy évszázaddal korábban élt volna, akkor lehet, hogy a magyar népzenére úgy gondolnánk, mint amit mindig is dudán, lanton vagy épp tárogatón játszottak – mindig az adott kor legnépszerűbb hangszerein. Napjainkban – vagy úgyis mondhatnánk: a Beatles után 56-ban – ez kétséget kizáróan az elektromos gitár.

A villanygitárokra hangolt magyarok népdalok megszólaltatása kapcsán a zenekar tagjai hiszik, hogy a folk, a rock, sőt a néptánc nem csak, hogy jól megfér egymás mellett, hanem együtt egy olyan sajátos egységet alkotnak, amely különlegessé teszi a Sic Transit Folk Műhely produkcióit.

Fogadják őket szeretettel, és Kodály országának polgáraiként ne féljenek velük együtt énekelni!