Új dal a honlapon: Betyárnóta

2019. augusztus 9-én, pénteken este mutattuk be új műsorunkat az Esztergomi Várszínházban, Betyárok, balladák, szerelmek címmel.

Ott hangzott el először közönség előtt és most vált meghallgathatóvá, illetve – regisztráció után– ingyenesen letölthetővé az a népdal, mely a betyárok tematikájával foglalkozó dalaink közül számunkra most a legkedvesebb.

Bővebben...

Betyárok, balladák, szerelmek – avagy az Esztergomi Vár(színház) bevétele

Zenekarunk szerencsésnek mondhatja magát, hiszen eddigi történetünk során sok olyan helyen is felléptünk már, amire az első próbák alatt –sok évnek előtte– gondolni sem mertünk volna.

Játszottunk az A38-on, a MOM-ban, de említhetnénk a Barba Negrát vagy a Syma Csarnokot is. Helyi zenekarként azonban eleddig nem sikerült bevennünk az Esztergomi Várszínházat – egészen idén augusztus 9-ig.

Bővebben...

Új dal a honlapon: A csitári hegyek alatt

Augusztus 9-én, pénteken este mutatjuk be új műsorunkat az Esztergomi Várszínházban, Betyárok, balladák, szerelmek címmel.

Kedvcsinálóul most vált meghallgathatóvá,  és – regisztráció után– ingyenesen letölthetővé az a népdal, melyet még azok is ismernek a világban, akik egyébként nem hallgatnak magyar népdalokat.

Bővebben...

Új dal a honlapon: Fölszállott a páva

Augusztus 9-én, pénteken este mutatjuk be új műsorunkat az Esztergomi Várszínházban, Betyárok, balladák, szerelmek címmel.

Kedvcsinálóul most vált meghallgathatóvá,  és – regisztráció után– ingyenesen letölthetővé az a dal, mellyel Ady Endre száz éves, de örök szellemét fogjuk megidézni.

Bővebben...

Amikor az élmény kárpótol

Amikor egy rendezvényre a következő évben is visszahívnak, akkor érezzük azt, hogy talán valamit mégis csak jól csinálunk.

Napra pontosan egy évvel a 2018-as Hungarikum Esték zárását követően ismét meghívást kaptunk Balatonalmádiba, a Wesselényi strand előtti téren felállított színpadra.

Bővebben...

Májusi összefoglaló az áprilisi koncertekről

Van az úgy, hogy a koncertek mellett az azokról készülő összefoglalók megírására a zenekar tagjainak –egyéb bokros teendőik mellett– már nem jut idejük.

Így történt ez most is, ám ha kis késéssel is, de megpróbáljuk összefoglalni az áprilisi eseményeket.

Bővebben...

Új dal a honlapon: Magos Déva vára

2018-ban több új népdal feldolgozásához kezdtünk hozzá.

Ezek közül elsőként a Kőműves Kelemen balladáját elregélő Magos Déva vára került felvételre s vált meghallgathatóvá,  és – regisztráció után– ingyenesen letölthetővé.

Bővebben...