Húsvétkor Esztergomban

Április 2-án ismét az esztergomi Sonkaszegő Fesztiválon léptünk fel.

Mire a koncertnek vége lett, megjött a tavasz.

Bővebben...

2018 első koncertje

Az idei év első koncertjére 2018. március 10-én került sor, a Székely Szabadság Napja alkalmából rendezett megemlékezésen.

A budapesti Hősök terén az esemény résztvevőin kívül számos külföldi turista láthatta, ahogy negyed év elteltével ismét színpadra léptünk.

Bővebben...

Kodály nyomán, harmadszor

Amikor májusban, Esztergomban bemutattuk Kodály nyomán című műsorunkat, még nem sejtettük milyen pályát fog befutni.

Azt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a kettős jubileum évében Kodály születésnapján, december 16-án, Kodály szülővárosában, Kecskeméten szólal meg idén utoljára e 13 népdal feldolgozása.

Bővebben...

Kodály nyomán, másodszor

Mármint decemberben, és Esztergom közönsége előtt nyilvánosan, és a Szent Erzsébet színpadán.

Összefoglaló távirati stílusban.

Bővebben...

Kodály nyomán, először

Legalábbis decemberben, hiszen az ősbemutató még májusban volt, és azóta többször is játszottuk ezt a tematikus műsorunkat.

Az év utolsó hónapjában viszont háromszor is színpadra lépünk vele, ebből a sorozatból az első Luca napján történt Esztergomban, az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola dísztermének színpadán.

Bővebben...

Őszi muzsika a MOM Kulturális Központban

Őszi muzsika címmel került sor az Erdélyi Helikon íróinak 7. jubileumi ünnepségére november 12-én, a budapesti MOM Kulturális Központban.

A helikonista írók műveiből összeállított műsorban Meister Éva és Óss Enikő színművésznők, illetve Bánki Beni előadóművész mellett zenekarunk is közreműködött.

Bővebben...

Kolonics, unplugged, 150

Régi, kedves barátunk, Kolonics Péter festőművész-tanár munkáiból nyílt kiállítás 2017. október 12-én az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban.

A megnyitón zenekarunk három tagja adott rövid unplugged-jellegű műsort.

Bővebben...