Zenekar

7. rész: Sic Transit A.D. 2008

A múltkor ott hagytuk abba, hogy lezártuk a 2007-es év fontosabb eseményeit azzal, ami számunkra a legfontosabb: Maya személyében karitatív menedzsere lett a Sic Transit rockzenekarnak. Áldásos tevékenységét nem győzzük megköszönni, de azt hiszem, ez már így is marad, hiszen nem is hagyja ezt nekünk.

Mindenesetre amit 2008-ban tettünk, annak a mi kedves nővérkénk 100%-osan része volt.

A tavalyi évben kevesebbet koncerteztünk, mindössze egy tucatszor léptünk közönség elé, főként Dorogon, Esztergomban és Budapesten. De volt szerencsénk játszani még Bokodon és Nagyigmándon is. A határon túli fellépések ezúttal elmaradtak, cserébe határokon innen igyekeztünk olyan sokat próbálni, amennyit csak a banda tagjainak egyéb elfoglaltságai lehetővé tettek.

Fenti erőfeszítéseink eredményeképpen legalább egy lemeznyivel nőtt a zenekar repertoárja, s többek legnagyobb örömére nem csak a saját dalok szaporodtak meg, de népdal feldolgozásaink száma is nagyot változott. Ezeket az új nótákat külön-külön már sok fellépésen játszottuk, de egyben még nem volt lehetőségünk lenyomni a teljes műsort - talán idén majd összejön az is. Az mindenesetre megnyugtató, hogy ha egy időre el is hagyna bennünket az ihlet, akkor sem lennénk bajban, hogy mit is játsszunk önismétlés nélkül.

Örömünkre szolgált, hogy a tavalyi év folyamán már igazán menő helyekre is hívták játszani a zenekart. Így volt szerencsénk fellépni Budapesten a Trafóban, az After Music Pub-ban és a Soho Londonban. De tevékeny résztvevői voltunk a hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. Bokodi Rockfesztiválnak is. Itt egyébként a Lord előzenekara voltunk, míg a dorogi Bányásznapon a KFT előtt melegíthettük a közönséget. Mindkét buli nagy élmény volt, büszkék vagyunk rá, hogy ilyen neves zenekarok előtt léphettünk fel.

Menedzserünk közreműködésének köszönhetően 2008-ban számos média szereplésünk is volt. Augusztusban Várkonyi Attila vendégei voltunk a Juventus Rádió Sztársáv című műsorában, októberben Nagy Feró hívott meg bennünket a gödöllői Pelikán Rádió műsorába. A Hálózat TV Különjárat című rockműsorában novemberben szerepeltünk, az Esztergomi Városi Televízió pedig szilveszterre készített portréműsort a Sic Transit-ról.

2008 legfontosabb eseménye azonban a zenekar létszámának bővülése volt. Hallgatva a visszajelzésekre és folyton törekedve a jobb hangzás elérésére, a nyáron énekest kezdtünk keresni.  Janovich Pisti személyében ennél többet is találtunk: igazi frontemberrel és fantasztikus rocktorokkal lett gazdagabb a zenekar. Így mostmár semmi sem állhat annak az útjába, hogy 2009 a Sic Transit éve legyen.